Els orígens de l’exposició “Una obra, una setmana, un artista”.

“L’any 1885 en Vincent Van Gogh, va trobar-se cara a cara davant l’obra “Isaac i Rebecca de Rembrandt (la núvia jueva)” li va causar tanta impressió que va exclamar “10 anys de la meva vida donaria, si em deixessin estar segut davant el quadre 2 setmanes seguides. Viuria sols de pa i aigua res més em caldria“.
Què és el que va provocar aquest afectament visceral en el pintor? És el sentiment noble, insondablement profund, encarna sensacions universals que tots els éssers humans reconeixem, anhelem i necessitem, la intimitat, la confiança, la tendresa i l’amor pur (Henriëtte Aronds).

El 2018, mentre preparàvem l’exposició del Joan Paradís, vàrem seure moltes vegades i gaudia en escoltar totes les anècdotes que explicava. Una d’elles, era als anys 60, quan ell era estudiant de l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi a Barcelona, en un viatge a Madrid (per reivindicar drets per a tots els estudiants) es va passar una setmana sencera anant al Museu del Prado a contemplar la “Venus del espejo” i passava hores contemplant aquella obra, tant és així que l’últim dia, el guàrdia del Museu li va apartar el cordó per poder-se apropar un xic més. Ell embadalit amb l’obra ens explicava que era impossible que Velázquez hagués pintat aquella pell sense tocar-la… Les transparències, el que respirava, la sensualitat de tota l’obra…

Per aquest motiu l’exposició, una setmana, una obra, un artista… Perquè pugueu contemplar una obra sense presses, sense condicions, pel pur plaer de mirar, com deia Baudelaire, pel pur plaer de badar, fer de flâneur i perdre’ns en la immensitat de l’obra. En aquest cas MIRATGE de l’artista ASSUMPCIÓ MATEU.

Esteu tots convidats durant aquesta setmana a passar-vos una estona per la Galeria i mirar pel plaer de mirar, contemplar pel plaer de contemplar, en silenci i soledat.” Galeria Lola Ventós

Una setmana. Una obra. Un artista

Galeria Lola Ventós. Figueres

Exposició Individual del 9.03.19 al 16.03.19

Serà una exposició peculiar per què en tota la Galeria només hi serà aquesta obra. Hi haurà un o dos sillons i alguna cosa per pendre.

Qui la visiti pot estar-hi el temps que vulgui contemplant la pintura, en el meu cás, en solitari i per què durarà una setmana cada artista. En acabar, s’organitzarà un finissage, una festa col·lectiva per veure les obres juntes.

Cal gaudir d’aquesta experiència.

Galeria Lola Ventós
Calçada dels Monjos 26, Figueres. Girona
www.galerialolaventos.com

Festival Pepe Sales. Girona

S’inaugura el 12è Festival, dedicat al poeta coreà Yi Sang.

25.01.2019 – 05.02.2019

El festival Pepe Sales en la prensa digital:
La Vanguardia
El Punt Avui

Bon Nadal | Feliz Navidad | Merry Christmas

Us desitjo el millor per l'any 2019. Bones festes.
Os deseo lo mejor para el año 2019. Felices fiestas.
I wish you the best for this 2019. Merry Christmas

Diàlegs. Sèrie de poemes visuals

Diàlegs és una sèrie que va començar a l’atzar, durant molt de temps tenia sobre la meva taula de treball dues cadiretes velles de fusta, en miniatura, i jo les posava de diferents formes i elles em comunicaven coses que em feien pensar amb la comunicació. Fins que en un determinat moment vaig sentir la necessitat d’utilitzar-les, per crear un poema visual, i se’m va obrir tot un mon i la necessitat d’expressar-ho d’aquesta forma.
Són obres íntimes, de petit format, que de tant en tant necessito treballar. Aquests diàlegs no han acabat, van creixent com la mateixa necessitat humana de comunicar-nos.

This slideshow requires JavaScript.

» Veure tots els Poemes Visuals